Keuzes maken 

Plots kreeg ik afgelopen week een paar vragen van mensen hoe ik bepaalde keuzes had gemaakt. De vragen die gesteld werden deden me terugdenken aan de periode dat ik volop in de stress- en overleving zat, enkel vanuit men hoofd. Ik wou controle en alles tot in de puntjes uitkienen. Dus hoe meer ik wist hoe beter en hoe beter ik een keuze zou kunnen maken om wel of niet naar het buitenland te gaan, om wel of niet men job op te geven, …. Redenen zoeken, over redeneren, piekeren en overdenken. Ik voelde me enkel meer onzeker, angstig, onrustig en opgejaagd… pfff. Hoe meer ik “antwoorden” kreeg hoe meer vragen erbij kwamen.
Eigenlijk dienen we soms een stap terug te nemen, even aan te voelen of dit wel goed voelt. Voelt dit goed voor me? Voelt deze job nog goed voor me? Voelt deze relatie nog goed voor me? Voelt dit contact, deze hobby, …. nog goed voor me?

Luister dan even naar dat antwoord en vandaaruit ga je verder. In een chaotisch overstressd brein opzoek gaan naar oplossingen vanuit je hoofd, geeft meer stress.

Als je weet dat iets niet meer bij je past, het je geen goed doet, waarom dan al je tijd en energie investeren in het zoeken naar “oplossingen” om in dezelfde situatie te blijven?! Terwijl dit eigenlijk uitstel van executie is …. Want de kern blijft: ‘het voelt niet goed’. Vaak zijn we bang om moeilijke maar moedige keuzes te maken. Vanuit een angst teleur te stellen, afgewezen te worden, er alleen voor te staan,  ….. Maar door het niet te doen worstel je dag in dag uit met dit gevoel binnenin je en laat je jezelf in de steek, stel je jezelf teleur, …. En geloof me dat weegt zwaar!

DutchEnglishSpanish