Eviva España

Libelle artikel

Steeds meer Belgen zoeken hun geluk in het buitenland. Chris is één van hen. Zij verhuisde meer dan twee jaar geleden, na een zware burn-out, naar de Spaanse kust Valencia. Ondertussen woont ze in het pittoreske dorpje Jalón.

VAN MUURBLOEMPJE TOT GLOBETROTTER

Chris (32): “Als ik mijn vriendinnen moet geloven, dan was ik vroeger écht een muurbloempje. (lacht) Ja, ik moet wel toegeven dat ik een echte huismus was. Zeker in vergelijking met mijn broer, die al van kinds af aan droomde van reizen, de wereld ontdekken. Iets waar ik als klein meisje totaal niet mee bezig was. Tot ik de twintig gepasseerd was, en toch kriebels kreeg om de wijde wereld in te trekken. Het begon klein: een citytrip naar Italië, een weekje naar het zuiden. Om dan toch eens naar Cuba te gaan, en rond te trekken in Australië, India, Thailand, Vietnam, Ecuador, … De reismicrobe had me duidelijk te pakken.

Ik moet eind de twintig geweest zijn toen ik besefte dat ik me nog niet wilde settelen. Of toch niet in België. Mijn leven bestond meer uit werken om onbetaald verlof te nemen en opnieuw het vliegtuig te pakken naar een voor mij nog onbekende bestemming. Elke keer opnieuw. Het is op een van die reizen dat ik voelde: mijn plek ligt ergens anders in de wereld, al kon ik niet zeggen waar dat precies was.

 

DutchEnglishSpanish