Chris Vleeschouwers

Toegewijde therapeute, enthousiaste yogi & ervaringsdeskundige in de zoektocht naar jezelf. Walk your talk!

Chris’ achtergrond

 • Tension, Stress/Trauma release, TRE Opleiding
  (dr. David Berceli 2020)
 • Yin Yoga & Chinese geneeskunde
  (Livingly yoga Maastricht  2020)
 • Yoga teacher training 500h + yogatherapy
  (Paramanand ashram India – 2017)
 • Acceptance & commitment therapy
  (Allegre 2015)
 • Gedragscounseling
  (Thomas More Antwerpen 2015)
 • Voedingsconsulente
  (Welzijnsacademie 2012)
 • Toegepaste psychologie
  (Thomas More 2011)
 • Farmaceutisch Technisch assistente
  (Sint- Jozefinstituut Bokrijk 2005-2006)
 • Daarnaast vele bijscholingen, levenservaringen en interessante trainingen & workshops in binnen en buitenland bij ondermeer de Daila Lama. Yoga, mindfulness, motiverende gespreksvoering, verbindende communicatie, ayurveda etc

Maybe the journey isn’t so much about becoming anything. Maybe it’s about un-becoming everything that isn’t really you, so you can be who you were meant to be in the first place.

Paulo Coelho

Mijn verhaal

“De wereld ligt aan jouw voeten, het is aan jou om hem te begroeten”.

Dit stond op een kaartje van men meter met mijn 18e verjaardag en sindsdien blijft deze met me meereizen. Zowel de innerlijke reis naar meer zelfkennis, zelfinzicht en zelfontplooiing alsook de reizen in de wijde wereld. Want ja, ik reis graag en vind het heerlijk nieuwe culturen te ontdekken, te exploreren en vooral te genieten van de geneugten van het leven.

Dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, ervaarde ik zelf ook toen ik te kampen kreeg met een burn-out. Het was voor mij dan ook de start van een diepe innerlijke zoektocht naar mezelf, wie ik was, wat ik wel en niet leuk vond, wat wel of niet bij me hoorde, etc. Ik ging zelf met een therapeut in zee, las veel, onderzocht en ging op ontdekking in nieuwe stromingen. Dit omdat ik voelde dat het niet meer voldoende was om de burn-out enkel vanuit mijn psychologische achtergrond te benaderen. Ik voelde: er was meer. Men hoofd “begreep” het immers allemaal wel, maar mijn lichaam niet.

Uit contact met mezelf en mijn lijf was ik een rondlopend hoofd op voetjes geworden. Of eerder een tikkende tijdbom, uitgeblust en moe. Voor mij een roep van de ziel om het anders te gaan doen, het “klopte” immers niet (meer) voor me.
Waardevolle mensen en workshops kwamen op mijn pad en zo voelde ik me meer Mij, Mezelf.

Ik verdiepte me nog meer in de yoga, meditatie, ademhaling, trauma en meer. Ondertussen mocht ik lesgeven op verschillende plekken wereldwijd en ook dit hielp me groeien als persoon, ik leerde van de verschillende culturen met elk hun eigen inzichten en benaderingen.

Leven vanuit mijn hart en gevoel, met een gezonde dosis verstand. Juist dát is de uitdaging.

Met mijn werkervaring in de psychiatrie maak ik een combi van de westerse psychologie en de oosterse filosofie. Via een down-to-earth, no-nonsense aanpak en persoonlijke begeleiding leer ik je luisteren naar je lichaam & je innerlijke stem. Om zo met meer voldoening en enthousiasme in het leven te staan. Zodat jij kunt (h)erkennen wie je werkelijk bent, met de daar bijhorende talenten en schaduwstukken. Deze portie zelfkennis en zelfinzicht geven je meer zelfvertrouwen en autonomie over jouw leven. Jij hebt de regie, én je durft hem (weer) in handen te nemen.
Ik help je graag ontdekken wie je bent, hoe je jezelf kan toestaan om jezelf te zijn en vervolgens dit te beleven en leven. Op een liefdevolle, authentieke, zorgzame doch confronterende manier ondersteun ik je hierbij.

Ook ik:

Een dromer, een ontdekker en levensgenieter.
Naast mijn passie voor yoga en zelfontwikkeling reis ik graag en weet de Spaanse cultuur me enorm te bekoren.
Een opzwepend latinoritme laat mijn danspassen niet onberoerd.
Genietend van een glas goede wijn apprecieer ik de geneugten van het leven. Verdwalen in de schoonheid van moeder natuur of de pracht en praal van een nieuwe stad ontdekken.
Een goed boek lezen, Paulo Coelho, één van men favoriete schrijvers, heerlijk vind ik het.
Het liefst spendeer ik mijn dagen op het strand, starend naar een prachtige zonsondergang of de gloed van de maan.

We are all students & teachers of life & ik blijf graag groeien en openbloeien 😉

DutchEnglishSpanish